fbpx
parallax background

TOP 2 legjobb digitális marketing kurzus kezdőknek

A digitális marketing egyre fontosabbá válik, hiszen a marketing tevékenység hatalmas erővel kezd az online térbe koncentrálódni. Az úgynevezett médiatortát alapul véve 2018-ról 2019-re a digitális marketing 16,12%-kal nőtt, elfoglalva a médiatorta 41,45%-át.

Ez azt jelenti, hogy a teljes 2019-es hirdetési befektetések (245,08 Mrd Ft) több mint 40%-a a digitális térben történt.

Ebből jól kirajzolódni látszik, hogy a digitális marketing piaca egyre növekszik, így, ha ebben az irányban gondolkozol, akkor valószínűleg nagyon értékes és hasznos tudás birtokába fogsz kerülni.

Miért javaslom egy ilyen elvégzését? Azért, mert két legyet lehet vele ütni egy csapásra.

Egyrészt nagyon hasznos skill birtokába kerülsz, mellyel a munkaerő piacon kitűnhetsz, illetve ennél aktuálisabb tudást nehezen találhatnál jelenleg. A másik, ami miatt nagyon fontos egy ilyen kurzus elvégzése az az, hogy olyan ismereteket és gyakorlati tudást szerezhetsz vele, amely a Te saját vállalkozásod elindítását és sikeres menedzselését is lehetővé teszi.

Tegyük fel, hogy elindítasz egy vállalkozást, de nem tudod mi az az SEO vagy ha tudod sem rendelkezel olyan ismeretekkel, amelyekkel képes lennél létrehozni egy keresőmarketing stratégiát. Ha nem tudod megoldani magadnak, hogy az organikus keresési találatokban jól rankelj, akkor egy nagyon fontos értékesítési csatornától esel el. Szóval ne csak a munkaerő piac vagy a Linkedin-es CV boost miatt csináld, hanem saját magad miatt is.

Talán ez így még motiválóbban is hathat.

 

Tehát akkor vegyük sorra, hogy melyek a legjobb digitális marketing kurzusok.

Itt most nem olyan tartalom marketing demi-god-okról fogunk beszélni, mint Gary Vaynerchuk, hanem konkrét kurzusokról.

 

UDEMY

Ha híve vagy az „entrepreneurship”-nek vagy az önfejlesztésnek, akkor bizonyára hallottál már az Udemy-ről, ami az online kurzusok piacon már sokadik éve az egyik legismertebb és leghasználtabb szolgáltató. A Udemy minden létező témával kapcsolatban indít kurzusokat. A napelem telepítéstől kezdve a kemence csináláson át egészen a legmélyebb programozási ismeretekig mindenről. Ebbe tartoznak a digitális marketing kurzusaik, amelyek hosszú-hosszú órányi tananyagokat ölelnek fel. Ezek általában eléggé drága kurzusok, de nem kell megijedni. UDEMY HACK: Töltsd le az appot vagy látogass fel az oldalra keressed ki a neked leginkább tetsző kurzust tedd a wishlistedre majd várj egy napot. A Udemy algoritmusa úgy működik, hogy amennyiben felmész az oldalra, de nem vásárolsz, akkor másnap 70-90%-os kedvezményekkel kezd el dobálni, hogy látogatóból konvertáló ügyfelet varázsoljanak. Így pedig csak 5 és 10 ezer forint körül kell fizetned, igazán minőségi kurzusokért.

 

Google Digitális Marketing képzés

Igen jól látjátok a Google-nek van egy digitális marketing képzése. A legjobb, hogy teljesen ingyenes. 40 órányi tananyag kezdőknek. Azért jobb, mint a Udemy, mert egy nemzetközileg elismert bizonyítványt kapsz tőlük. 40 órányi tömör gyönyör az ára.

Ha tetszett és hasznosnak találtátok ezt a cikket, akkor iratkozzatok fel a hírlevelünkre és egészítsétek ki egyre növekedő marketingtudásotokat a minden héten frissülő és releváns digitális marketing cikkeinkkel.