fbpx

A Tyukodi Pálinkafőzde kincsei

A Tyukodi Pálinkafőzde kincsei

A pálinka igazi kincs, az jó pálinka elkészítése pedig művészet. Az egészséges gyümölcsből készült tiszta pálinkától bizony nem fáj az ember feje, még akkor sem, ha egy kicsit többet önt a garatra. A kistokaji Tyukodi Pálinkafőzde tulajdonosával, Tyukodi Ferenccel beszélgettünk, hogy mi kell a jó pálinkához? Ferenc elmondása szerint minden a karakteres, napon megérett, tiszta és egészséges gyümölcsből készült jó cefrével kezdődik. Csakis a gondosan elkészített cefréből lehet csodálatos pálinkát varázsolni.

Ahol igazi magyar pálinka készül nagyfokú szeretettel és gondoskodással

A Tyukodi család 1987 óta foglalkozik pálinkafőzéssel. A környező vidék legzamatosabb gyümölcseiből, mint a barack, a szilva, a birs, a körte, a meggy vagy a málna-alma terméseiből főzik a kiváló minőségű pálinkáikat. Kistokaj peremén, a Hejő patak partjánál található a Tyukodi Pálinkafőzde, amely a fejlesztéseknek és a komoly beruházásoknak köszönhetően ma már a legkorszerűbb és leghatékonyabb pálinkafőző-, lepárló és mérő berendezésekkel készíti az isteni nedűt. A kezdetek kezdetén a cél az volt, hogy a gőzfűtéses kisüsti technológiával kiszolgálják a helybéli lakosság bérfőzési igényeit. Azonban 2007-ben megérett a Tyukodi családban az igény, hogy tegyenek egy nagy előrelépést a kereskedelmi pálinkafőzés irányába és jó hír, hogy 2010 márciusában felavathatták az új pálinkafőző üzemüket. Most már a hazai párlatok szerelmeseinek nagy örömére egy modern üzemben büszkén kamatoztatják tovább a több mint 35 éves tudásukat.
A Tyukodi Pálinkák különleges gondossággal készülnek. Már a bontatlan üveget is jó érzés a kezünkbe venni, jó energiák lengik körül. De a leghatásosabbak felbontás után! A Tyukodi pálinkák illatában jól felismerhető a gyümölcsösség, az íz világukra kerekség, a teltség és szép kellemes lecsengésű gyümölcsíz a jellemző. A díjnyertes barackpálinkájuk a 2018-as Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen elnyerte az ezüst minősítést, de az összes pálinkájuk nagyon élvezhető termék.
Kivételes szeretettel ajánljuk a magyar pálinka kedvelőinek figyelmébe a Tyukodi Pálinkafőzde termékeit valamint szolgáltatásait. Hívja őket bizalommal, ha bérpálinkafőzést szeretne akár az egylépcsős akár a kisüsti lepárlókkal.

További információkért látogasson el a Tyukodi Pálinkafőzde digitális névjegyére!