fbpx

Birla Carbon Hungary Kft

 

A Birla Carbon Hungary Kft., az egyetlen ipari koromgyártó vállalat Magyarországon 1993-ban alakult zöldmezős beruházásként. Vállaltunk az indiai Aditya Birla cégcsoport, azon belül is 5 kontinensen, 17 vállalattal rendelkező Birla Carbon része.
Az ipari korom olyan „láthatatlan” termék, amellyel nap mint nap találkozunk. Ezért lepődhet meg, ha megtudja, hogy szinte minden termékben, amit használ, benne van: a háztartási gépekben, kozmetikai- és smink termékekben, bankjegyekben, vízvezetékekben, gumiabroncsokban, számítógépekben. Ha bármi feketét használ, az nagy valószínűséggel tartalmaz ipari kormot. A vállalat az iparág elismerten legjobb technológiájának (BAT) minden elemét alkalmazza. A fenntarthatóság és a környezettudatosság állandó szem előtt tartása mellett elhivatottan dolgozik tevékenysége környezetre gyakorolt hatásának csökkentésén, melynek szellemében ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, ISO 45001, IATF 16949 szabványoknak való, megfelelőséggel biztosítja a folyamatos fejlődését. A Birla Carbon magyarországi gyára beszállítója a legnagyobb gumiabroncs gyártó vállalatoknak, valamint a műszaki gumigyártó vevőknek és speciális termékek előállítására szakosodott vállalatoknak.
Vállalatunk alapértékei közé tartozik az egyéni- és közösségi felelősség a biztonság és környezetvédelem iránt, valamint az elkötelezettség a folyamatos fejlődés iránt. Az egyéni- és csoportbiztonság kiemelt hangsúlyozása mellett, a komplex irányítási rendszer alkalmazása, a munkatársak magas képzettsége, valamint a folyamatos fejlődés iránti elkötelezettség.
A vállalat kiemelt figyelmet fordít a társadalmi szerepvállalásra, melynek kapcsán gyárlátogatással egybekötött nyílt napot szervez a lakosság számára is és külön figyelmet fordít a gyermekek, az egészséges életmód, a zöld területek megújulására és a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatására.

Nettó zéró szén-dioxid kibocsátás 2050-re

A Birla Carbon a fenntarthatóság és a folytonosság területén bejelentette azon szándékát, hogy 2050 -re nettó zéróra csökkenti szén -dioxid kibocsátását, az alábbi négy átívelő szegmensre összpontosítva:

Kutatás

hogy új módszereket fedezzünk fel a szén leválasztására és átalakítására

Csökkentés

a hagyományos gyártási folyamatoktól való függőség

Újratervezés

szén -oldatok a fenntarthatóság érdekében a körkörösség révén

Csere

alternatív energiával és alapanyaggal

A Covid-19 világjárvány kellős közepén
• A Birla Carbon bevezette a szabadalmaztatás alatt álló nanocellulóz diszperziós kompozitot (NDC™) a gumiabroncs- és gumigyártó cégek minősítésére.
• Bevezettük a Continua™ 8000 terméket, amely nagyszabású fenntartható megoldást kínál ügyfeleink számára. Tudjon meg többet: https://www.birlacarbon.com/continua/