fbpx

A varázslatos Khalifa Tea és Kávéház

Khalifa Tea és Kávéház

Sümegen egy élményben gazdag időutazásban lehet része a látogatóknak. Csupán néhány utcányira a festői szépségű 13. századi Sümegi vártól található a Khalifa Kávé és Teaház.

A kávézóba belépve olyan mintha az 1001 éjszaka rejtélyes és varázslatos világába csöppennénk. Kellemes fények, lámpások, meleg színekben pompázó szőttesek és puha szőnyegek idézik meg a keleti kényelmet török elemekkel. Mi tagadás pillanatok alatt mesés hangulatban találjuk magunkat, és egy ilyen környezetben lehetetlen ellenállni a finom és illatos csábításoknak.

Feltöltődés egy keleti hangulatú kávéházban

Fantasztikus érzés a párnák között ellazulva meleg teát kortyolni és falatozni a finom süteményekből. Akarva akaratlanul elmerengünk azon, hogy milyen lehetett egykoron a török időkben. Na de érkezik a jó hír, hogy egyébiránt a török megszállás idején a környékbeli várak közül egyedül csak a Sümegi várnak sikerül magyar kézben maradni, és ettől nekünk most még jobban esik egy ilyen miliőben a különleges fűszeres teánkat kortyolni.

Tea és kávékülönlegességek

A sütemények választéka gazdag és mindegyszálig csodálatosan festenek. Az álomszép torták között van választék mentes sütiből is, vagyis lehet kóstolni glutén-, laktóz- és cukormentes desszerteket is. A kávékülönlegességek sokasága is felfedezésre hívja az embert. Számunkra megkapó élmény volt a Spiced Chai Latte és Mandulás-vaníliás Matcha Latte ízlelése. A tej érzékenyeknek jó hír, hogy a Khalifa Kávézóban vannak alternatívák a tej helyettesítésére, így növényi itallal is lehet kávét kérni. Az étel ital választékot a már korábban említett kávé, tea, süti kombináción felül szendvicsek, toastok, limonádék, koktélok, forró csokik és hűvös shakek teszik teljesebbé.

A vendégek a klimatizált belső téren kívül egy hangulatos teraszon is helyet foglalhatnak. A kényelmet nyújtó szolgáltatások között van olvasósarok friss napi lapokkal és magazinokkal, van vezeték nélküli internet hozzáférés, lehet társasjátékozni és vízipipázni továbbá egy bérelhető különteremmel is rendelkezik a kávézó.

Szülinapi rendezvényhelyszín barátságos vendéglátással

A Khalifa csapata fantasztikusan kedves. Vidámság és figyelmes vendégszeretet veszi körbe itt az embert. Megtudjuk, hogy gyakran tartanak itt kisebb baráti vagy családi összejöveteleket, születésnapokat, leány- és legénybúcsúkat. A kávéház tulajdonosának az a példaértékű törekvése, hogy egy jót beszélgetésős, közösségépítős találkozóhellyé váljon a Khalifa. Fontos küldetés számukra, hogy egy olyan közösséget építsenek, melyből élmények és életre szóló barátságok születhetnek. Azt gondoljuk, hogy minden olyan adottsággal rendelkezik a Khalifa Kávéház, hogy a környék egyik közkedvelt közösségi tere legyen, mert az ilyen helyek mindig megkönnyebbülést jelentenek azoknak, akik szeretnének megpihenni egy picit a pörgős mindennapokban.

Látogasson el Ön is virtuálisan a Khalifa Kávéházba ide kattintva!